ANDESTEG
1 and
2 æbler
1 pose svesker
salt
Tibehør:
hvide kartofler
brune kartofler
rødkål
franske kartofler
sovs af andeskyen
æbler og svesker fra anden
Rens og vask anden godt indvendig.
Drys med salt indvendig i anden.
Fyld anden med svesker og skrællede æblebåde.
Anden skal stege ca 4 timer.
Læg anden i bradepanden og hæld vand ved, og drys anden med salt.
( den må ikke stege tør, hæld vand ved en gang imellem )
Sæt anden i ovnen ved 50 grader, lad den stå 1 time,
vend anden, skru op til 100 grader og steg videre 1 time, så vendes anden igen og der skrues op til 175 grader anden steger igen 1 time, skru nu op til 200 grader og steg anden 45 min. hæld herefter skyen fra anden, sæt anden i ovnen igen i ca 15 min ved 200 grader og uden væske i bradepanden, så bliver skindet sprødt.

GÅSESTEG
1 gås
2 æbler
2 poser svesker
salt
Tibehør:
hvide kartofler
brune kartofler
rødkål
franske kartofler
sovs af gåseskyen
æbler og svesker fra gåsen
Rens og vask gåsen godt indvendig.
Drys med salt indvendig i gåsen.
Fyld gåen med svesker og skrællede æblebåde.
Læg evt. svesker i halsen, det giver en saftig hals.
Gåsen skal stege ca 6 timer.
Læg gåsen i bradepanden og hæld vand ved, og drys gåsen med salt.
( den må ikke stege tør, hæld vand ved en gang imellem )
Sæt gåsen i ovnen ved 50 grader, lad den stå 2 timer,
vend gåsen, skru op til 100 grader og steg videre 2 timer, så vendes gåsen igen og der skrues op til 175 grader gåsen steger igen 1 time, skru nu op til 200 grader og steg gåsen 45 min. hæld herefter skyen fra gåsen, sæt gåsen i ovnen igen i ca 15 min ved 200 grader og uden væske i bradepanden, så bliver skindet sprødt.
