Skriv til os

52 thoughts on “Skriv til os

 1. Rune Nielsen

  Hej

  Jeg kunne godt tænke mig nogle få hvide svanegæs her til foråret.
  Kender I en avler? Jeg bor nær Aarhus, så det ville være fordelagtigt, hvis det var der i nærheden…

  Svar
 2. Morten

  Hej dgak
  Jeg søger pæne og racetypiske dyr til blodfornyelse af danske vildtfarvede ænder. Kan nogen hjælpe?
  Mvh Morten

  Svar
 3. Morten

  Hejsa
  Jeg søger med lys og lygte efter nogle andrikker af danske vildtfarvede ænder, til blodfornyelse og forbedring. Gerne udstillingskvalitet og som minimum skal de være af god type og størrelse. Kan nogen hjælpe?
  Mvh Morten

  Svar
 4. Jonas Lund

  Hej!
  Jeg søger krøl gæs, gæslinger eller aller helst rugeæg.
  Er der nogen herinde, som ved hvor at jeg kan skaffe nogle af dem? Helst her i landet! 🙂

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Jonas.

   Tak for din besked og undskyld det sene svar. Jeg har krølgæs, men de lægger kun æg i en meget kort periode, hvorefter de lægger sig skruk. De sidste to år har jeg ikke haft gæslinger.
   Hvis du har et stærkt ønske om at få krølgæs, skal du sikkert til udlandet for at finde dem. Jeg kan dog desværre ikke henvise til opdrættere – da jeg for over otte år siden fik mine første tre gæs, var det fra æg, jeg havde købt på den tyske udgave af ebay. De var alle tre gæs, og jeg måtte til Tyskland for at hente en gase.
   Venlig hilsen og held og lykke
   Marita Kristensen

   Svar
 5. eter Merrild

  Jeg søger mignonænder sølv vildtfarvet 1-2 stk ikke andrikker
  eller rugeæg/ællinger fra samme

  Svar
  1. admin Forfatter

   Tak for din besked.

   Hvis du går ind på opdrætterlisten for ænder, vil du se, at der i foreningen er et par avlere af den farve mignon, som du ønsker dig, så dem ville jeg angefale, du tager kontakt tol.

   Held og lykke.

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 6. Henrik Sandholm

  Hej.

  Jeg er medlem af dgak.

  Jeg har Rouen Vildtfarvet
  Toulouse gæs grå
  Steinbacher Blå

  Jeg vil gerne på opdrætter listen.

  Mvh Henrik

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Henrik.
   Tak for din besked, jeg har lagt dig ind som opdrætter af vildfarvede Rouen samt de to gåseracer. Men vi mangler tre oplysninger, for at eventuelt interesserede kan komme i kontakt med dig via hjemmesiden:
   1. Postnummer og by
   2. Telefonnummer
   3. Mail-adresse

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 7. Niels Kaarøe

  Hej,
  Jeg er på udkig efter nogle svingfjer fra gæs til at lave historisk korrekte pile (jeg er hobby buemager). Jeg kan forstå at gæs fælder svingfjerene i netop denne periode, juni-aug. Jeg vil i den forbindelse hører om i kan sætte mig i kontakt til nogle gåseavlere i Østjylland. Så vil jeg nemlig spørge dem om jeg må indsamle/købe nogle fjer fra dem. Håber i kan hjælpe. På forhånd tak.
  Niels

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Niels.

   Mange tak for din henvendelse. Det er korrekt, at svømmefugle fælder om sommeren, og mange oplever allerede nu, at de smider de gamle fjer til fordel for nye.

   I foreningen er flere avlere af gæs, og jeg vil foreslå dig, at du henvender dig for at høre hos en af de gåseavlere, som findes i opdrætterlisten, om vedkommende har mulighed for at lade dig overtage nogle af de vingefjer, gæssene har fældet.

   Du finder listen over gåseopdrættere og deres kontaktdetaljer på denne side:
   http://dgak.dk/?page_id=47http://dgak.dk/?page_id=47

   Held og lykke med projektet.

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Marie Vestergaard.

   Ifølge vor opdrætterliste har vi et par medlemmer af DGAK, der avler svensk and – henholdsvis i blå og i gul. Du finder navnene på de pågældende opdrættere på denne side:

   http://dgak.dk/?page_id=45

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 8. Ib Madsen

  Hej jeg er interesseret i at købe nogen emdener gæs eller gæslinger til avl. Ved i hvem der måske kunne avle sådan nogen. Ib Madsen Egtved ved Kolding

  Svar
  1. admin Forfatter

   Mange tak for din henvendelse. Hvis du kontakter foreningens formand, Teddy Jakobsen, hvis kontaktdetaljer du finder her: http://dgak.dk/?page_id=32 – kan han sikkert hjælpe dig med kontakt til en avler af emdener gæs.

   Med venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 9. Ellen Odgaard

  Jeg har i efteråret/vinteren haft 2 løbeænder, som desværre løb væk p.g.a. en legesyg hund. Jeg vil gerne forsøge igen med 2-3 løbeænder. Kan nogen oplyse mig om, hvor jeg kan købe sådanne ænder gerne voksne men ellers ællinger.

  Svar
  1. admin Forfatter

   Det var synd, at du mistede dine løbeænder. Du skriver ikke, hvor i landet du befinder dig, og desværre har vi ikke på vor opdrætterliste nogen medlemmer, der avler løbeænder, så det bedste råd lige nu er, at du – hvis du er på f.eks. Facebook, søger løbeænder eller ællinger i en af grupperne, som især har svømmefugle som interesse.
   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 10. Steffen Ulbjerg Lund

  Jeg ser at der har været GF i Herning i marts.
  Jeg har ikke fået indkaldelse eller blad meget længe, og jeg har betalt kontingent for både 2017 og 2018, så jeg burde da få mail eller blad.
  Er jeg faldet ud af medlemslisten for nylig?

  mvh Steffen Ulbjerg Lund

  Svar
  1. admin Forfatter

   Mange tak for din besked.
   Der blev ikke til hvert medlem udsendt indkaldelse til den ordinære generalforsamling. Det annonceredes i “Racefjerkræ” på samme måde som tidligere år. Angående medlemsblad udkom der intet i 2017 på grund af manglende indlæg, men i år udkommer et blad, som er lige på trapperne, og du skulle således regne med at have det inden for kort tid.
   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
   1. Steffen Ulbjerg Lund

    Hej Marita.
    I marts i år snakkede jeg med Teddy og han sagde at et nyt blad var på trapperne, og du skriver den 5. april det samme. Hvor lange er de trapper, ikke at jeg vil rykke, for frivilligt arbejde kan ikke altid komme først, men igen vil jeg sikre mig, at jeg ikke er faldet ud af en mailliste.
    Jeg har i øvrigt slet ikke kunnet få kontakt til formanden siden slutningen af marts (forsøgte sidst i midten af april på mail,tlf. og sms). Hvad sker der i foreningens bestyrelse?
    Angående dit svar om indkaldelse til GF, så er det fint med indkaldelse til GF via det grønne blad ifølge DGAK’s vedtægter, men vi er i en IT-tidsalder, så en kort erindring om mødet på mail til alle medlemmer kunne måske lokke flere til at komme til mødet og bidrage med synspunkter og en indsats.
    Mvh Steffen

    Svar
    1. admin Forfatter

     Hej Steffen.
     Tak for din besked.

     Jeg vil her svare efter bedste formåen, idet jeg gør opmærksom på, at jeg svarer som menigt medlem, da jeg trådte ud af bestyrelsen ved generalforsamlingen, og i dag har jeg således alene ansvar for at holde hjemmesiden opdateret.

     Angående formandens telefonnummer ved jeg, at Teddy Jakobsen tidligere i år skiftede nummer til dette: Tlf.: 4242 1822. Jeg vil gøre opmærksom på, at jeg normalt ikke ville give et telefonnummer i en offentlig besked, men eftersom nummeret fremgår under bestyrelse her på siden, er jeg sikker på, det er i orden. Jeg håber, det lykkes dig at fange formanden på telefon via det nye nummer.

     Hvad angår klubbladet kan jeg slet ikke forestille mig, at du er røget ud af medlemslisten. Jeg er stadig overbevist om, at det kommer i løbet af kort tid, og både min mand og jeg ser også frem til at modtage det.

     Du spørger, hvad der sker i foreningens bestyrelse, der må jeg blive dig svar skyldig, da jeg som nævnt ikke længere er medlem heraf.

     Vedrørende IT-tidsalder: vi er et hundrede procent enige, men desværre har sekretæren for foreningen normalt ikke adgang til medlemslisten, som alene forefindes hos kassereren, hvorfor jeg ikke havde mulighed for at sende til hvert enkelt medlem, da jeg var sekretær for bestyrelsen. Men den nye sekretær for DGAK er ligeledes kasserer, så måske du kan rette henvendelse til Klavs Sørensen og forhøre dig? Klavs Sørensens kontaktdetaljer findes under punktet bestyrelse her på siden.

     Jeg håber, det besvarer dine spørgsmål.

     Venlig hilsen
     Marita

     Svar
   1. admin Forfatter

    Tak for din forespørgsel, som jeg har sendt videre til foreningens formand, Teddy Jakobsen.

    Venlig hilsen
    Marita Kristensen

    Svar
 11. Dorte Pedersen

  Hej DGAK
  Hvis man er studerende og ønsker medlemskab kan man så betragtes som ungdomsmedlem, sådan at man kan betale det lille kontingent , selvfølgelig mod dokumentation for at man er studerende.
  mvh
  Dorte

  Svar
  1. admin Forfatter

   Tak for din besked. På nuværende tidspunkt foreligger den mulighed ikke, men jeg har sendt dit spørgsmål videre til foreningens formand, Teddy Jakobsen.
   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 12. Christian Haller Henriksen

  Jeg ved ikke, om det har nogen interesse, at se den video, som jeg i mit indlæg den 25. september 2017 skrev noget om, at jeg ville lave. Jeg har nu været ude hos en mand, der bl.a. avlede kalkuner som sin hobby. Videoen hedder “Min valgtale til nogle kalkuner, anno 2017” og her er linket til den: https://youtu.be/uxQELCM4Cps
  Jeg hentede min inspiration til min video fra et gammelt TV-klip fra 1966, som den nu for længst afdøde TV-journalist Flemming Madsen lavede til TV-Avisen og her ses linket til det klip: https://youtu.be/QGbhJRvEp3I

  Svar
 13. Christian Haller Henriksen

  Hej. Jeg skriver til jer, fordi jeg vil spørge jer om noget. Findes der opdrættere, der beskæftiger sig med kalkuner på Fyn ? Hvis der gør, er der så bare en af dem, der bor i nærheden af Svendborg ?
  Grunden til, at jeg spørger, er at jeg vil lave en hjemme-video, hvor jeg gerne vil have kalkuner i baggrunden, der bare skal gå rundt og kagle, imens jeg snakker.
  Jeg håber, at I både kan og vil hjælpe mig.
  På forhånd mange tak.

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej igen.

   Vi har været i kontakt med Knud O. Andersen, der bor i Særslev på Fyn, og du må gerne kontakte ham, så I forhåbentlig kan finde ud af, at du kan få optaget din film.

   Held og lykke med projektet.

   Med venlig hilsen
   for DGAK

   Marita Kristensen

   Svar
   1. Christian Haller Henriksen

    Tak for svarene. Når jeg nu bad om, at få oplyst navn og adresse om evet. kalkunavlere tæt på Svendborg, så er det fordi, at jeg bor i Svendborg, som ligger på Sydfyn, altså det sydlige Fyn. Særslev ligger på Nordfyn og jeg har ikke nogen bil eller noget andet motorkøretøj. Men endnu en gang alligevel tak for svarene.

    Svar
    1. admin Forfatter

     Vi brugte nogle timer på at finde en fynsk avler af kalkuner, selv om denne ikke er med på vor opdrætterliste. Og avleren var velvillig og ville gerne stille op for at hjælpe dig. Vi beklager, at det dog ikke var godt nok, men håber, du på anden vis får produceret din film.
     Med venlig hilsen
     Marita Kristensen

     Svar
  1. admin Forfatter

   Mange tak for din besked. Jeg gør Peter Merrild opmærksom på, at du har reageret på hans henvendelse, og så håber jeg, at det lykkes.
   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 14. Peter Merrild

  Hej er der nogle der har rugeæg fra vildtfarvet eller hvide mignon til salg?
  kun på Sjælland og Lolland Falster.
  Venlig Hilsen
  Peter Merrild

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Peter Merrild.

   Mange tak for din henvendelse. Som du kan se af opdrætterlisten, har vi bare en enkelt opdrætter af Mignon i foreningen, og denne er bosiddende på Bornholm. Men jeg ved, der er en opdrætter på Møn, som muligvis har Mignon, og jeg gøre ham opmærksom på din henvendelse, og i fald han har æg, han kan sælge, er jeg sikker på, han kontakter dig.

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
  2. admin Forfatter

   Hej igen Peter Merrild.
   Det falder så heldigt, at Kenn Stærkjær har set din forespørgsel om rugeæg fra mignon, og han har både hvide og vildfarvede. Du finder hans telefonnummer på hans meddelelse herinde. Jeg håber, I finder ud af noget, så du kan få ruget nogle dejlige ællinger ud.
   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 15. Poul Pedersen

  Hej Jeg søger efter en Amrikaner gås gul . er der nogle der kender til hvor jeg kan købe den

  Med venlig hilsen Poul Pedersen

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Poul Pedersen.
   Mange tak for din henvendelse. Undskyld det sene svar. Desværre har vi på opdrætterlisten ingen avlere af gule amerikanske gæs.
   Du skriver ikke, hvor i landet du befinder dig, men jeg er bekendt med, at der er en avler af denne race på Sjælland. Han har blandt andet haft udstillet på Vordingborg Fjerkræklubs lokaludstilling. Om han har dyr til salg, er jeg ikke klar over dog. Og på seneste Landsudstilling, der blev afholdt i december 2015, var der udstillet gule amerikanske gæs fra en avler i Jylland. Om han har dyr til salg, er jeg desværre heller ikke klar over.
   Med venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Eva.
   Mange tak for din besked. Og undskyld det sene svar.
   Vi har på foreningens opdrætterliste ingen avler af Orpington and på Sjælland, men jeg har af og til set på forskellige fjerkrægrupper på Facebook, at denne race findes øst for Store Bælt. Så er du selv på Facebook, kunne det måske være et forsøg værd, om du prøver på Facebook-grupperne, som omhandler svømmefugle.
   Med venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 16. Bente Åsheim

  Hei.
  Er det noen som har rugeegg av cayuga å selge?
  Jeg har cayuga selv, men trenger nytt blod.
  Jeg bor i Norge ned mot grensen til Sverige og kjører gjerne en tur nedover til Danmark for å kjøpe egg.
  Håper noen kan hjelpe.
  Vennlig hilsen Bente Åsheim

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej Bente Åsheim.

   Tak for din besked. Hvis du ser på opdrætterlisten http://dgak.dk/?page_id=45, har vi i foreningen en opdrætter af Cayuga. Verner Olsen er bosiddende på Bornholm og kan træffes pr. telefon eller mail. Jeg er ikke bekendt med, om han har æg for tiden, men det er da værd at forsøge at kontakte ham.

   Der er andre her i landet, der har Cayuga, men de er ikke alle medlemmer af foreningen. Men hvis du er på Facebook, kunne du prøve at høre i en af Facebook-grupperne, som omhandler svømmefugle, om der er en, som vil og kan sælge dig æg.

   Held og lykke.

   Venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar
 17. Per Bødker

  Hej.
  Hvilket konto nr. kan jeg indbetale kontingentet til, jeg har ikke mobile pay.

  Med venlig hilsen
  Per Bødker

  Svar
  1. admin Forfatter

   Hej.
   Mange tak for din besked. Indtil videre kan kontingent indbetales til formanden på følgende konto:
   Reg.nr. 7739, Kontonr. 1530357
   Med venlig hilsen
   Marita Kristensen

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *